• Altijd de beschikking over actuele voorraad
  • Alle belangrijke productinformatie beschikbaar
  • Altijd inzicht in belading pallet of kar

Potten

Potten productie

Voor de productie van de vaste planten in potten is er een automatische pot in tray vullijn.
Alle planten in P9 en P11 potten worden opgekweekt in tray's. De reden hiervoor is dat de potten tijdens het kweekproces contact maken met de ondergrond. Hierdoor is de kans op uitdroging veel kleiner en zijn er minder problemen tijdens de overwintering van de planten buiten.

Logistiek
Het logistieke proces van de planten binnen de kwekerij gebeurt met heftrucks met een plantenvork. Hierdoor is het mogelijk om in een korte tijd veel planten te verzetten om afleveringsklaar te maken.
De meeste werkzaamheden vinden centraal in de bedrijfshal plaats, waardoor we minder afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

Teelt
Bij het oppotten van de planten wordt gebruik gemaakt van een potgrond die is voorzien van langzaamwerkende meststoffen. Hierdoor is extra bijmesten tijdens de teelt niet nodig want na het afleveren blijven de planten op kleur op het tuincentrum wat de verkoop bevordert.
Tijdens de teelt wordt gebruik gemaakt van diverse plantversterkers op biologische basis. De planten worden hierdoor weerbaarder gemaakt voor allerlei ziekten en plagen waardoor het gebruik van chemische gewasbescherming tot een minimum wordt teruggebracht.
De onkruidbestrijding in de potten gebeurt handmatig.
Doordat tijdens het groeiseizoen de planten een aantal keren worden terug gemaaid krijgen we kwalitatief mooie volle planten.

Cradle to Cradle
De afvalstroom vanaf het bedrijf wordt tot een minimum beperkt.
De planten die aan het eind van het seizoen niet verkocht zijn worden gecomposteerd. Dit gebeurt samen met al het onkruid dat geplukt is en al het maaisel wat er tijdens het groeiseizoen vrij is gekomen.
Een keer per jaar wordt deze composthoop gezeefd en gestoomd samen met de gebruikte potten.
Hierna is alles zuiver en kunnen de potten opnieuw gebruikt worden. De compost wordt hergebruikt door deze door de nieuwe potgrond te mengen.

Altijd de beschikking over actuele voorraad
Altijd actuele productfoto's
Altijd inzicht in belading pallet of kar