• Altijd de beschikking over actuele voorraad
  • Alle belangrijke productinformatie beschikbaar
  • Altijd inzicht in belading pallet of kar

Ons bedrijf

Ons Bedrijf

Vaste plantenkwekerij Jos Swinkels is met een jaarproductie van ongeveer 2 miljoen vaste planten een middelgrote kwekerij in het zuiden van Nederland.
Wij hebben ons toegelegd op de productie van vaste planten in P9 en P11 potten. Door verandering van de consument en de vraag uit de markt zien we de vraag naar de P11 potten toenemen.

Hier spelen we op in door de productie van de P11 verder uit te bereiden en hier ook een breder assortiment in te voeren. De productie van de P9 wordt steeds verder naar beneden bijgesteld.
De kwekerij bestaat uit 4 hectare containerveld voor de opkweek van de potten en is zo ingericht dat al het regenwater dat valt wordt opgevangen in een bassin van 6000 m3 en hergebruikt wordt voor beregening van de planten.
Doordat er voldoende opslagcapaciteit is, kunnen we altijd beschikken over het beste gietwater.
De productie van jong plantgoed gebeurt voor 99% in eigen beheer, hiervoor wordt op 1 kilometer afstand van het bedrijf 2500 m2 kas bij gehuurd.
Het assortiment dat geproduceerd wordt bestaat uit ongeveer 650-700 soorten waarvan een klein gedeelte bestaat uit gescheurde planten en het overige deel uit gestekte en gezaaide planten.
Het bedrijf heeft naast de 2 eigenaren, 5 medewerkers in vaste dienst die allemaal een gedeelte van het productieproces uitvoeren.
Tijdens het afleverseizoen wordt naast de vaste medewerkers ook gebruik gemaakt van tijdelijke medewerkers voor het inpakken en aflever klaar maken van de planten.
Doordat wij al jarenlang met dezelfde mensen werken kunnen we hier gerust spreken van een vakbekwaam team dat elke dag weer voor u klaar staat.

Geschiedenis
Het bedrijf is sinds 1992 actief in de vaste planten. Voorheen hielden we ons bezig met vollegronds groenteteelt.
In 1987 is kleinschalig gestart met de teelt van vollegronds groente. Enige jaren later is daar de teelt van violen in de volle grond bijgekomen. Doordat we meer plezier hadden in de teelt van vaste planten in pot dan in de groenteteelt zijn we in 1992 helemaal overgegaan op de vaste plantenteelt in pot in de buitenlucht.
Via veel zelfstudie en vooral veel kijken bij andere bedrijven en praten met collega's en klanten hebben we onze kennis opgebouwd. En iedere dag leren we bij.
Dat is voor ons ook de uitdaging in de vaste planten: Niks moet en alles kan.

Met name de laatste paar jaar wordt de productie van het assortiment in P11 verder uitgebreid. Ook voor de aanlegmarkt hebben we een uitgekiend assortiment staan.

Altijd de beschikking over actuele voorraad
Altijd actuele productfoto's
Altijd inzicht in belading pallet of kar